HİKAYEMİZ
Özen Film, 50’li ve 60’lı yıllarda aralarında Babaların Günahı, Mavi Boncuk, Çakırcalı’nın Hazinesi ve Şanlı Maraş gibi birçok yerli filmin yapımcılığını veya yapım ortaklığını yapmış, 80’li yıllarda büyük yankı uyandıran ve İngilizce versiyonu birçok yabancı ülkeye satılan, Natuk Baytan’ın yönettiği, senaryosu ve müzikleri Mehmet Soyarslan tarafından yapılan Toprağın Teri, 1990’lı yıllarda Mustafa Altıoklar’ın yönettiği Ağır Roman; (bu filmde Mehmet Soyarslan’ın ‘Resimdeki Gözyaşları’ adlı bestesi Atilla Özdemiroğlu düzenlenmesi ve Cem Karaca tarafından yeniden seslendirilmesi ile film müzik klibini oluşturmuş, ve çok büyük ilgi uyandırmıştı.), 2000 yılında Gani Müjde’nin yönettiği Kahpe Bizans 2.5 milyon seyirci ile o dönemin gişe rekorunu kırarken, aynı yıl yapımcılığını üstlendiği Mustafa Altıoklar’ın ‘Asansör’ü onu takip etmiştir. Kahpe Bizans’ın müziklerine de 8 bestesi ile Mehmet Soyarslan katkıda bulunmuştur. Daha sonra Büyü, Eve Giden Yol, Son Osmanlı Yandım Ali, Umut, 2008’de Recep İvedik ve 2009’da 4.333.000 seyirci ile tüm zamanların en çok seyredilen ve hasılat yapan filmi Recep İvedik 2, bir sonraki yıl da Recep İvedik 3 gibi sinema eserlerini ya kendi üretmiş ya da ortak yapımcı olarak çekimine iştirak etmiştir.
Özen Film, yabancı film dağıtımcılığı konusunda da dünyaca ünlü birçok filmin ülkemizde gösterimini sağlayarak, kolay erişilmez bir rekora imza atmıştır. Bunlar arasında 28 yıl kesintisiz filmlerini dağıttığı 20th Century Fox’un, çeşitli dönemlerde Summit Entertainment, Castle Rock Int, ve Carolco firmalarının filmleri yanında çeşitli ülkelerden birçok bağımsız film de yer almaktadır.
Özen Film’in yapımcı olarak imzasını atmasa da sinema dağıtımını yaptığı birçok Türk filmi de geçen zaman içinde ya gişe rekorları kırmış, ya da ulusal ve uluslararası büyük ödüllere lâyık görülmüştür. Hazal, Maden, Su da Yanar, Fırat'ın Cinleri, Mavi Sürgün, Işıklar Sönmesin, Hemşo, Komser Şekspir, Büyük Adam Küçük Aşk, Yeşil Işık, Gönderilmemiş Mektuplar, Mayıs Sıkıntısı, Uzak, İklimler, Kader, Masumiyet, Yazgı, İtiraf, Bekleme Odası, Sınav, Gelibolu, Eğreti Gelin, Dabbe, Beş Vakit, Musallat, Takva, Dondurmam Gaymak, Maskeli Beşler, Hababam Sınıfı, Okul , Babam ve Oğlum, Çılgın Dersane Kampta, Kutsal Damacana, 120, Mükemmel Bir Gün, Muro, Kurtlar Vadisi Gladio, Güz Sancısı, Kolpaçino, Dabbe 2, Kutsal Damacana 2, Serseri Mayınlar, Yüreğine Sor, Çoğunluk, Nene Hatun, Vay Arkadaş, Kurtlar Vadisi Filistin bunlardan bazılarıdır.
Özen Film'in ülkemize getirdiği ve yankılar uyandıran pek çok yabancı filmden bazıları;
Jaws, Yıldız Savaşları Üçlemesi(Star Wars Trilogy), Kehanet(Omen), Yaratık(Alien), Zelzele(The Earthquake), Guguk Kuşu(Cockoo's Nest), Rocky, E.T., Rambo, Terminator 2, Temel İçgüdü(Basic İnstinct, Evde Tek Başına(Home Alone), Zor Ölüm(Die Hard), Kurtuluş Günü(Independence Day), Cesuryürek(Braveheart), Titanic (Titanik), Die Another Day(Başka Gün Öl), Minorty Report(Azınlık Raporu), Master& Commander(Dünyanın Uzak Ucu), Entrapment(Kurda Tuzak), Ice Age I ve II, Garfiled I ve II, Omen 666, Pink Panter, The Day After Tomorrow(Yarından Sonra), X Men I-II-III , Kingdom Of Heaven, Passion of the Christ , Pianist, Horton Hears a Who, The Simpsons, Perfume, The Happening, Ondine, Scar 3D, Outlander , Book of Blood, Dread, Antichrist adlı yapımlardır.
Özen Film, Türkiye’de sinemacılık ve filmciliğin bugünkü saygın konumuna gelmesine büyük katkılarda bulunmuş, her yeniliğin öncüsü olmuş bir kuruluştur.
Ülkemizin saygın sinema zincirlerinden birine sahip olan Özen Film’in, Suadiye Movieplex (7 salon 910 koltuk), Çemberlitaş Şafak Movieplex (7 salon 1330), Şişli Movieplex (5 salon: 923 koltuk), Beyoğlu Sinepop (2 salon 497 koltuk) ile birlikte mevcut toplam 3660 koltuk, 21 salon kapasiteli 4 sinemaya sahiptir. Salonları bölerek çok salonlu sinemalar konseptini ilk ortaya çıkarıp, uygulayan da Özen Film olmuştur. Şişli Site ve Çembelitaş Şafak sinemaları ülkemizdeki çok salonlu sinemaların ilk örnekleridir.
Halen filmcilik ve sinemacılık alanında sektöründeki lider firmalardan biri olarak faaliyetini sürdüren Özen Film’in bugünkü hedefi, çağı yakalamak, yeniliklerin öncüsü olmak ve sinema sevgisini gelecek nesillere aktarabilmektir.